dimecres, 5 de setembre del 2012

NOME LINGUAM PARANOIDE


- Català? 
- I ara! No, no, no...
- Valencià?
- Síiiiiiiiiiiiiiii. Xe!, però només a València, eh? Que fora es parla un altra cosa!

Imagino que aquesta deu ser la pel·lícula que es deuen muntar des del govern del País Valencià, els Fabres, Camps, Barberàs i companyia. I no els treus d'aquí ni que el Tribunal Suprem, que és l'últim esgraó estatal per garantir i avalar els suposats drets i llibertats institucionals, avali per quarantacinquena (45!) vegada que el català i el valencià són exactament el mateix (amb el matís dialectal, és clar!).

La Generalitat Valenciana (àlies PP valencià) va presentar un recurs de cassació contar la normativa que diu que el català i el valencià són el mateix. I què és un recurs de cassació? Doncs un recurs que es presenta davant d'un tribunal per denunciar que hi ha certes normes, lleis, ordres, decrets... que van en contra de la jurisdicció de l'Estat en què es desenvolupen. És a dir, que van venir els senyors del PP a picar a la porta del Tribunal a dir-los que no, senyors, que el català i el valencià són dues llengües diferents, i que Joanot Martorell i Ausiàs March són nostres, nostres i només nostres!

Aquesta paranoia lingüística que mostren no és més que el resultat d'una graaaaaaaaaaan incultura (i de moltes ganes de donar pel sac)!

2 comentaris:

  1. Jo crec que a part d'incultura i ganes de tocar el que no sona (això últim els agrada especialment), és allò del "Divide et impera".

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord: "divide et impera" ha sigut el lema de molts per aconseguir els seus fins. I el d'aquests senyors ja sabem quins són. Se'ls veu el llautó d'una hora lluny!

    ResponElimina