divendres, 16 de novembre del 2012

CRITERIS DEL DOGC

L'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP) acaba de publicar els Criteris d'elaboració de documents per al DOGC.

L'EADOP és l'ens que s'encarrega de l'edició, tant en català com en castellà, dels documents del DOCG, que, d'altra banda, redacta i revisa, tant lingüísticament com legalment, un altre departament. (Malgrat aquesta diferenciació, que fan expressa a la "Introducció", els Criteris inclouen aspectes ortotipogràfics i lingüístics.) 
 
Així doncs, de cara a efectes normatius, cal considerar els Criteris de l'EADOP com un document "oficial" en matèria de consulta ortotipogràfica, ja que depèn directament de la Generalitat de Catalunya (així com la Secretaria de Política Lingüística o el Consorci per a la Normalització Lingüística).

Hi he fet un cop d'ull ràpid i no hi ha gaires novetats quant als criteris generals inclosos al Manual d'estil (de Mestres et al.) o a l'Ortotipografia (de Solà i Pujol), dos sanctum sanctorums de la matèria. Tot i així, suposa un pas més endavant per a la fixació unívoca de diversos criteris que de vegades ballen segons el llibre que consultem.

Aquestes novetats sempre són benvingudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada