divendres, 8 de juny del 2012

MÀRQUETING DIGITAL

Sabíeu que hi ha aplicacions per a web 2.0 que ens sincronitzen, fent servir el mateix text, les publicacions al blog, al Twitter i al Facebook? Sabíeu que podeu programar les piulades del Twitter sense haver de connectar-vos cada dia?

Sabíeu que hi ha una sèrie de pàgines en què s'indexen els webs mundials i s'estableixen uns rànquings d'importància per visites? Sabíeu que podeu analitzar el posicionament del vostre blog a la xarxa? Sabíeu que podeu incorporar una aplicació al vostre blog per analitzar les visites (percentatges, llocs, estona de la visita, pàgina de sortida de la visita...)?

Sabíeu que el video marketing encapçala les noves formes de vendre productes a la xarxa?  Sabíeu que podeu fer e-mailing (publitramesa electrònica, segons el TERMCAT) a partir d'un web i no arriscar-se que els servidors et considerin correu brossa?

Sabíeu que hi ha una aplicació que et permet adaptar el teu blog perquè es pugui veure bé pel mòbil? Sabíeu que...?

Divendres passat i ahir, dijous, vaig aprendre un tou de coses relacionades amb el màrqueting digital. Vaig assitir a un curs dirigit per la Montserrat Peñarroya, una eminència en aquests afers. Vaig quedar impressionada amb tot el que sabia i, sobretot, amb tot el que ens va ensenyar a fer anar.

En les properes entrades, us ensenyaré algunes de les aplicacions per a web 2.0 i web 3.0 que ens poden anar bé per millorar els nostres blogs i la resta  de webs, blogs i altres mandangues que estigueu fent anar. 

Avui, però, per fer un tastet, us animo que aneu a l'indexador de pàgines web mundial Alexa. Quan sigueu a dins, aneu a "Top Sites": aquí podreu veure el rànquing mundial de pàgines web més visitades. Moltes ja les coneixem; ara bé, n'hi ha algunes de xineses (baidu, qq i taobao) que déu n'hi do!

Després, podeu fer el mateix, però per països: només heu d'anar a "By Country" i clicar el que més ràbia us faci. A mi em feia molta ràbia Spain i vaig al·lucinar amb els webs que apareixen a partir de la posició 11 (si ho mireu després d'avui, 8 de juny de 2012, pot ser que hagi canviat). Perquè veieu la cultura futbolística i periodística del país...

"I per a què serveix Alexa?", us demanareu. Doncs per tenir presents quines són les pàgines web més importants dels països on volem obrir mercat i on hem de tenir "fitxa oberta" per ser els primers que trobin quan busquin "correccions Penedès" o "traduccions neerlandès", posem per cas. 

Trobar els nostres blogs o webs al capdamunt dels resultats de certes cerques ens permet saber si estem ben posicionats a la xarxa i, alhora, assegurar-nos d'estar ben visibles per als internautes que busquin el nostre servei. Això és força important. I, si no, penseu quantes vegades aneu als resultats que apareixen a la pàgina 2, 3, 4... del Google.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada